Delavnica: STIK Z NOTRANJIM OTROKOM

Otroci se na svet rodijo kot bitja popolne ljubezni. Njihovo povsem naravno stanje je, da izžarevajo nedolžno, pristno ljubezen. Vtisnjena je v njihovo jedro, zato so ljubezni vredni že samo zato, ker obstajajo. Pa vendar nekateri otroci odraščajo v okolju, ki jim poškoduje občutek za lastno vrednost. Kadar se otroci počutijo nezaželjeno, spregledano v svojih potrebah, osamljeno ali čustveno zapuščeno, to v njih povzroči globoko bolečino. Takrat lahko izgubijo stik s seboj, svojimi pristnimi občutki, potrebami in željami, njihova ljubezen do sebe pa prične počasi ugašati. Občutek je, kot bi se otrokovo doživljanje zamrznilo v času in prostoru, pridobljene rane pa lahko otroka usmerjajo tudi ko odraste.

Terapevtom je že od nekdaj izziv, kako pomagati ljudem sestaviti razbite koščke njihovega otroškega doživljanja v neko povezano celoto. Če bi želeli zaceliti občutke manjvrednosti ali česarkoli drugega, bi se morali vrniti v preteklost in škodo, ki je bila otroku takrat povzročena, popraviti, kar pa ni mogoče. Vendar naša psiha dejansko ne loči med tem, kaj doživlja v resnici in kaj le preko vizualizacije. Če je vizualizacija dovolj močna, jo naša psiha sprejme kot resnično in se na to prilagodi.

Ena izmed tehnik, kako pozdraviti čustvene rane, ki smo jih prejeli kot otroci, je vzpostavljanje stika s svojim notranjim otrokom.

Delavnica:

  • nudi varen, sočuten prostor, kjer lahko doživimo sebe v vsem, kar čutimo in doživljamo;
  • vzpostavlja varni kraj ter vodi osebo k postopnemu, nežnemu vzpostavljanju stika s svojim notranjim otrokom;
  • pomaga pri prepoznavanju, izražanju in sproščanju težkih čutenj, ki so zablokirana v telesu;
  • ozavešča različne dele izkušnje (senzoriko, telesne senzacije, čustva, potrebe, misli, vedenje, zaporedje dogodkov in smisel) ker pripomore k večji integraciji doživljanja sebe in svoje preteklosti;
  • globoko naslavlja ter celi občutek manjvrednosti;
  • daje prostor doživljanju prijetnih čutenj ter spodbuja doživljanje kreativnosti, sproščenosti in zaupanja sebi.

 

Ena od udeleženk na delavnici pravi takole: “Delavnica Stik z notranjim otrokom mi je podarila enkratno darilo, ki sem ga potrebovala, da sem lahko naredila korak naprej, ko se je moj korak zataknil. Stik z malo puncko v meni, ki hrepeni po raziskovanju, igrivosti, odkrivanju in izrazanju same sebe v polnosti in brez sramu, s celim telesom, z vsem svojim bitjem. Ponovno sem lahko zacutila, da mi to pripada – zivljenje v polnosti. Hvala draga Alenka, za to cudovito potovanje v globine iz katerih lahko rastem in cvetim in dajem naprej.”

 

Življenje je polno izkušenj. Nekatere so prijetne, druge boleče in težke. Še posebej tiste, ki se zgodijo v otroštvu, nas lahko globoko zaznamujejo. Naj ne imajo toliko moči, da bi še danes usmerjale naše življenje.

Delavnica je namenjena vsem, ki radi raziskujete svojo notranjost in želite osebnostno rasti tudi na tako prijeten in igriv način, kot je delo s svojim notranjim otrokom. Delavnica je sestavljena iz predavanja (1 h), praktičnega dela (45 min) ter refleksije.

kdaj: 11.maj 2019 od 10.00 do 12.30

kje: Cankarjeva cesta 3 v Kranju

prispevek: 30 evrov

obvezne prijave: info@alenkalanz.si

Prijave se zbirajo do zasedenosti mest, zato z njimi pohitite!

Lepo vabljeni!